Keskustelua kannonnokassa

Ammattikunnon personal training

Työelämän muutoksissa työntekijöiltä, asiantuntijoilta ja esihenkilöiltä vaaditaan uudenlaisia itsensä johtamis- ja vuorovaikutustaitoja, jotta työtehtävissä voi kehittyä ja kasvaa. Ammattikunnon valmennuksella on mahdollista ylläpitää ja kehittää työhyvinvointia, omaa ammattilaisuutta tai työyhteisön yhteisiä toimintamalleja. Personal trainer herättelee näkemään ongelman sijasta ratkaisuja ja myös uusia puolia asioista. Valmennusprosessi on aina tavoitteellista ja perustuu selkeisiin vaiheisiin: tilannekartoitus, tavoitteiden asettaminen ja toimintasuunnitelman tekeminen.

Mitä ammattikunnon personal training on?

Ammattikunnon valmennusta vetää kokenut koulutus- ja henkilöstöhallinnon ammattilainen ja valmennus pohjautuu kansainvälisen ICF - coachingin (International Coaching Federationin) periaatteisiin. Ratkaisukeskeisellä lähestymistavalla luodaan mahdollisuudet tulokselliselle työelämän taitojen kehittämiselle, erilaisten muutosprosessien ohjaamiselle, sekä henkilökohtaiselle kasvulle. Valmennus ei ole taaksepäin katsovaa terapiaa, vaikka menneisyyttä onkin joskus syytä sivuta. Valmennuksessa lähdetään aina etsimään ratkaisuja, sillä fokus on tulevaisuudessa ja mahdollisuuksissa.

Campfiresin valmennus keskittyy ammatillisten teemojen ympärille ja asiakkaana voi olla yksityinen henkilö, työntekijä(t) omasta tai työnantajan toimeksiannosta, työyhteisö, tiimi, esihenkilö jne.

"Valmennus on nykyaikaista ammattikuntoa ylläpitävää toimintaa. Toivon, että työnantajat ymmärtävät ammattiasioiden personal trainingin merkityksen työuupumista ennaltaehkäisevänä toimenpiteenä ja työn pitovoimaa lisäävänä tekijänä"
— Campfires mentori

Ratkaisukeskeinen valmentaja

Valmentaja ei ole kaikkien alojen asiantuntija, eikä hänen ole tarkoitus antaa valmennettavalle valmiita ohjeita, neuvoja tai terapiaa. Hän mahdollistaa keskustelun ja toimii avustajana vaihtoehtoisten mahdollisuuksien etsimisessä. Valmennuksessa voidaan erilaisten kysymysten ja harjoitusten avulla auttaa oivaltamaan olennainen ja löytämään tarvittavat ratkaisut. Valmentaja ei myöskään arvostele, vaan olennaista myönteisen muutoksen tuottamisessa on aina valmennettavan oma aktiivinen osallistuminen ja sitoutuminen tavoitteiden asettamiseen. Valmentaja myös poimii valmennettavan puheesta seikkoja, jotka ilmentävät hänen voimavarojaan, kyvykkyyttään sekä nostaa esille sellaisia oivalluksia, joita valmennettava ei itse ehkä huomaa tai kuule omista sanoistaan. Välillä pelkkä asioiden ääneen sanominen voi avata näkymän, johonkin aivan silmien edessä olevaan ratkaisuun!

Valmennuksen kesto

Valmennuksen kesto lähtökohtaisesti määrittyy aina tarpeen mukaan. Yksittäiseen ongelmaan voi riittää 1-2 kertaa, joskus tarvitaan useampi tapaamiskerta tai pidempikestoista säännöllistä tapaamista. Useamman tapaamisen kokonaisuudessa valmennuskertojen välillä on hyvä olla muutamia viikkoja. Luonteva päättymisajankohta on, kun olemme saavuttaneet asetetun tavoitteen. Valmennus tapahtuu videoyhteyden kautta, joten osallistua voit kotisohvaltasi asuitpa missä päin Suomea tahansa.

"Personal training soveltuu loistavasti esimerkiksi lähiesihenkilötyön tueksi, jolloin esihenkilöllä on luotettava ammattillinen sparrauskumppani kehittymiseen ja jaksamisen tueksi. "
— Campfires mentori

Milloin ratkaisukeskeiseen valmennukseen?

Valmennukseen tullessa ei tarvitse olla varsinaista ongelmaa, sillä pyrkimyksenä on usein auttaa selkeyttämään ajatuksia ja tavoitteita. Työtavassa hyödynnetään omia voimavaroja ja osaamista, jossa omat tavoitteet, kokemukset ja toiveet muodostavat työskentelyn lähtökohdan. Lähtökohtana on, että jokainen on oman elämänsä asiantuntija ja valmentaja auttaa löytämään ratkaisuja ja vastauksia.

Valmennus on oivallinen kehittämisväline kun halutaan esim:

  • pohtia muutostilanteissa ajatuksia tai hakea ratkaisua

  • lisätä motivaatiota ja vastuunottoa, tehostaa omia rutiineja                                                                                                 

  • tukea työroolissa kehittymiseen (esim. kehittymistä esimieheksi/johtajaksi, itsensä johtamista, oma-aloitteisuutta)                                                                                                                                                                     

  • tukea suunnan etsimiseen (esim. tulevaisuuden tavoitteiden kirkastaminen)

  • tukea omien vahvuuksien oivaltamiseen (esim. työnhaussa)

  • tukea ylikuormittuneeseen tilanteeseen tai ajanhallintaan

  • oppia tuntemaan itsesi paremmin jos jokin elämässäsi ei tunnu olevan kohdallaan etkä oikein tiedä, mitä sille voisi tehdä

Toteutus ja hinta:
Henkilökohtainen tapaaminen videovälitteisesti coaching kanssa 79 €/ 60 min , (sis. alv)

Työyhteisöjen valmennuksista ja hinnoista voit tiedustella info@campfires.